ICT opleidingen in Hilversum
 

MBO vervolgroute

​ICT-route

Op Groot Goylant kunnen leerlingen in de bovenbouw kiezen voor de ICT-route. Deze opleiding wordt ook wel Junior ICT Campus genoemd. Na het behalen van het VMBO-diploma kunnen deze leerlingen doorstromen naar de ICT Campus. De ICT Campus bevindt zich in het  gebouw van Groot Goylant, naast het lokaal van de ICT-route. Docenten van de ICT Campus geven ook les aan leerlingen van de ICT-route.

ICT Campus
De ICT Campus biedt een aantal ICT-opleidingen op MBO niveau: medewerker ICT-beheer (niveau 3), ICT-beheerder (niveau 4) en applicatieontwikkelaar (niveau 4). Leerlingen die op Groot Goylant de ICT-route hebben gevolgd zullen korter over deze MBO-opleidingen doen omdat zij bepaalde onderdelen al tijdens hun opleiding in de ICT-route hebben gehad. Ook leerlingen van andere opleidingen op Groot Goylant en van andere scholen zijn welkom op de ICT Campus, mits zij de intake voldoende afronden. De ICT Campus is een tweetalige opleiding.

Ga naar de website van de ICT Campus​

​Andere MBO’s of HAVO

Na het VMBO gaan leerlingen altijd door naar een MBO-opleiding. Alleen leerlingen die een diploma hebben gehaald voor de Theoretische Leerweg kunnen doorstromen naar de HAVO, als zij voldoen aan de toelatingscriteria.

De meeste MBO-opleidingen vallen onder een ROC (Regionaal OpleidingsCentrum). De ROC’s hebben een groot aanbod van opleidingen op het gebied van zorg, techniek, economie, sport, enz.

Deze opleidingen zijn op niveau 2 t/m 4. Het niveau waarop een leerling met een VMBO-diploma start, hangt af van de leerweg die de leerling binnen het VMBO heeft gevolgd. Binnen het MBO kan een leerling stapelen ( bijvoorbeeld niveau 2 afronden en doorgaan met niveau 3).